top of page

4. turnaj DZTT v Moravskom Sv. Jáne


Minulý víkend sa na našich kurtoch, TC Moravský Sv. Ján, uskutočnil 4. turnaj Detskej Záhoráckej Tenisovej Tour pre deti do 8 a do 10 rokov.

Bol to posledný turnaj pred finálovým turnajom, kde sa predstaví 8 najlepších z každej kategórie. Spolu sa turnaja zúčastnilo 49 detí.

Našu tenisovú akadémiu reprezentovalo 13 detí. Zverenci nám urobili veľkú radosť svojou bojovnosťou, ako aj samotnými výsledkami.


Kategória RED



Útechu kategórie RED vyhrala Sandra Šarová, ktorá si poradila vo finále s Jessicou Havlovou 10:3, 10:1.


V prvom semifinálovom zápase finálového pavúka sa stretli Karin Blanáriková a Alexandra Bilkovičová. Po napínavých stavoch v obidvoch setoch zvíťazila Saška Bilkovičová v pomere 10:7, 10:9.

Druhé semifinále bolo jednoznačnejšie v prospech Maxima Černého, ktorý zdolal Adama Gabriela v pomere 10:1, 10:7.

Finálový súboj medzi Maximom a Saškou priniesol veľa chválihodných výmen a pekný zápas pre zvyšných divákov. Maxim dokázal udržať svoju vysokú výkonnosť a vyhral výsledkom 10:7, 10:4.





Kategória ORANGE



Vo finále útechy kategórie ORANGE bola Mia Daniel a Lujza Švecová. Mia si vybojovala víťazstvo v pomere 4:2.


V semifinále hlavného pavúka hrali Jakub Mihálik proti Júlii Holečkovej a Charlotte Prekopp proti Richardovi Seršeňovi. V prvom stretnutí bola úspešnejšia Júlia po tesnej výhre 4:3. Druhý zápas skončil víťazstvom Riška 4:2.

Vo finále podali obaja hráči bojovný výkon, po ktorom sa napokon radovala z víťazstva celého turnaja Júlia v pomere 4:2.




Kategória GREEN



Víťazom útechy sa stal po jednoznačnom výsledku Róbert Kučera, ktorý porazil vo finále Emily Raymonds 4:0.


V semifinálových stretnutiach hlavného pavúka proti sebe nastúpili Oliver Krajčír s Lindou Rodekovou a Alan Riška s Charlotte Prekopp. Obidva zápasy boli veľmi vyrovnané a dlhé. Nakoniec sa z postupu do finále tešila Linda po výsledku 4:3 a Alan po výsledku 4/2.

Finále prebiehalo ako jazda na horskej dráhe. Alan viedol 3:0 ale Linda svojou bojovnosťou začala otáčať zápas v svoj prospech a stiahla skóre na 3:2. Nasledujúci gem bol veľký boj a Alan dokázal dotiahnuť zápas do víťazného konca v pomere 4:2.



Hráči akadémie TENNIS MOTION


V kategórii Red sme mali 4 našich hráčov. Najúspešnejší bol Maxim Černý, ktorý túto kategóriu vyhral. Matej Matula sa prebojoval zo skupiny do štvrťfinále, kde bol už súper nad jeho sily. Natália Garčárová a Anička Becková boli naše najmladšie účastníčky a mali turnajovú premiéru. Príkladne bojovali o každú loptu a máme z nich veľkú radosť.


V kategórii Orange nás reprezentoval Oliver Šišolák. Oliver bojoval, ale súperi boli tentokrát lepší a skončil na 13. mieste.


V najstaršej kategórii Green sme mali veľmi početné zastúpenie, reprezentovalo nás až 8 hráčov. O ich vysokej kvalite svedčí fakt, že do štvrťfinále sa prebojovali 4 naši hráči a finále bolo čisto záležitosťou našej akadémie.

Zmerali si v ňom sily Linda Rodková a Alan Riška. Pohár za tretie miesto si odniesol Oliver Krajčír, v semifinále nestačil na Lindu. Vo štvrťfinále skončil svoju cestu Adam Švec.

Ani hráči, ktorí hrali útechu, teda o 9 až 19 miesto sa nestratili. V semifinále útechy statočne bojovali Nina Trenčanová a Linda Folbová. Nad sily Ninky bol Robert Kučera a Linda prehrala s Emily Raymonds až v tie-breaku 11:9.

Ema Rusňáková a Michael Bernhauser zatiaľ na svojich súperov nestačili a zhodne obsadili 18. miesto.


Ešte raz ďakujeme všetkým, ktorí bojovali za našu akadémiu a klub. Držíme palce 5-tim statočným, ktorý nás budú reprezentovať na záverečnom finálovom turnaji v Senici.


Ďakujeme všetkým za účasť


Všetci hráči, rodičia a diváci spolu vytvorili príjemnú a súťažnú atmosféru, ktoré je pre úspešný turnaj veľmi dôležitá. Ďakujeme rodičom za slušné, zhovievavé a podporné správanie. Hráčom za výborné a bojovné výkony. Všetkým, ktorí sa podieľali na organizácií za dobre odvedenú prácu a úspešný turnaj.


Tešíme sa na vás všetkých pri ďalšej príležitosti.






173 views0 comments
bottom of page